24.07.2014

Evini Bedenini Temizle Daha İyi Hisset

Bazen nedensiz bir biçimde kendimizi kötü hissederiz; ve neyin var sorusuna gerçekten bir şeyim yok ama kendimi iyi hissetmiyorum gibi şeyler söyleriz; aslında nedeni vardır, ya yüzleşmek istemiyoruzdur ya da farkında değilizdir. Böyle hissettiğimizde çoğu zaman ya yaşadığımız mekanların ya da çevremizdeki insanların negatif etkisi altına girmişiz demektir. Hani bir lafımız vardır temizlik imandan gelir diye, ev, iş yeri, uzun süreler kalınan mekanlar ve en önemlisi bedenimizin temizliği (gerek fiziksel, gerek ruhsal) oldukça önemlidir. 
Bizlere komik gelen, eskilerin çok sık uyguladığı bir ev temizliği şekli vardır; sopayla koltuk minderlerine vurma, eski tip yatak örtülerini, halıları camdan sopayla dövmek suretiyle temizleme. Aslında bu komik gelen ve artık çoğu insanın yapmadığı şey ciddi bir temizliktir; enerji temizliğidir. Koltuklar, perdeler, halılar ve yatak örtüleri eve giren ve evde yaşayan insanların enerjierini titreşimlerini ciddi bir biçimde saklarlar; işte bu yüzden de evin içindeki bu eşyaların temizliği önemlidir. 
Sabah ilk iş camları açmak ve annelerimiz gibi yatak örtülerini camdan sallandırmak, yastıkları camdan iyice döverek silkelemek o kadar faydalı ki. Neden özellikle köyde ve benzererindeki evlere gidildiğinde insan kendini daha iyi ve dinç hisseder; sebebi oranın doğası kadar orada bu farkında olmadan yapılan enerji temizliğidir de ondan. İnsan temiz ortamlarda hem görüntü hem enerji olarak kendini kesinlikle daha iyi ve huzurlu hisseder. 
Kokuların da negatif enerjiyi azaltmak hatta pozitife çevirme güçleri vardır; evdeki negatif enerjiler üzerindeki en etkili kokulardan biri adaçayı'dır, tütsü yapıp evde gezdirmek oldukça etkilidir. Bunun dışında lavanta,çam ve benzleeri oldukça iyidir. O kokulu detarjanlar yerine eve bu kokuların hakim olması daha iyi aslında. Nasılki temizlik günlerinde eve girdiğimizde işte bu temizlik kokusu deriz ve hoşumuza gider, aslında evde kullanacağımız doğal aromatik yağlar bunu daima hissetmemize vesile olabilir. 
Tuz'un negatif enerjiler üzerinde çok ciddi etkileri vardır; bir kez deneyin ve görün. Evinizde veya kapalı bulunduğunuz mekanlarda bir kap tuz bulundurun, özellikle evinize kontrolunuz dışında hoşlanmadığınız kişiler geldiğinde bir kap tuzu kişinin bulunduğu odaya koyun, çocuk odalarına koymanızda oldukça etkili olacaktır.  Şimdilerde meşhur himalaya tuzu lambaları var; gerçeğini bulursanız düşünmeden alın diyeceğim ama Türkiye'de ne kadar bulunur gerçeği bilemiyorum. Tuzu tıpkı adaçayı tütsüsünü evinizde gezdirdiğiniz gibi, evinizde gezdirebilirsiniz, elbette tütsülemeden. 
Bu arada bimem aklınıza geldiğimi; yeni ev sahibi olanlara veya misafirliğe gidilirken eskiden tuz götürülürdü; bunlar Türk'lere Şamanlardan kalan geleneklerdir ve aslında hepsi yitirilmemesi gereken önemli geleneklerdir. Haydi kaselere tuz koyun ve odalarınıza yerleştirin ;) Denize giren insanın neden rahatladığı konusunda da belki  yine a-ha demiş olabilirsiniz, aynı zamanda bebeklerin ilk yıkanma suyuna tuz katmanın da gelenek olmasının ötesindeki nedeni anlamış olabilirsiniz, insanların ayağını tuzlu suya sokmasının yararını, banyo yaparken son suya bir kaç damla tuz eklenip onunla durulanmanın da etkisini. Tüm bu gelenek ve uygulamaların amacı insanın enerjisini olumlu etkilemek içindir. 
Eve girer girmez bunu tüm ev halkı için uygulamak en iyisidir; lütfen kıayfetlerinizi biran evvel çıkarın ve makinaya atın, makinaya atmayacaksınız sillkeleyerek, elbette camdan, yerine koyun ve giyeceğinizi kıyafeti de silkelemeden giymeyin. Bunu çocuğunuz için de yaparsanız çok çok iyi olur. 
Hd Cute Baby Bathing
Tabii bunların dışında en etkili şeylerden biri de dş almaktır; Müslümanlıkta olan abdest'te aslında topraklanmak içindir, enerjinin tekrardan düzgün akışı için enfes bir yoldur; Müslüman değilseniz veya dinle ilgili değilseniz bile abdest almanızı öneririm; aman canım yıkanıyorum ben her gün diyorsanız, abdestin detaylarını uygulamanızı öneririm, daha farklı hissedeceğinize eminim. Suyun akışman olması, bedenimize eklenen negatif etkilerin kolaylıkla akmasına vesile olur. Ellerinizi özellikle sıkıldığınız anlarda yıkamak, kavga ve gürültüden sonra yıkanmak bunların hepsinin etkisi ve önemi büyük. Cinsel ilişkiden sonra yıkanmak dinde gusul abdesti addelien şeyin de anlamı önemlidir aslında; iki insan seviştiğinde bir olduğunda birbirleri arasında ciddi enerji transferleri olur ve bu insanı harika etkilediği gibi olumsuz da etkileyebilir; enerjinin tekrardan hareket edip vücutta doğru akması için yıkanmak oldukça önemli; bunun cinsel ilişkiyle kirli hale gelmek ve bu yüzden yıkanmak gibi abuk bir açıklaması yok yani. Tamamen topraklanma ve enerjinin tekrardan akmasıyla ilişkisi var. 

Ve gelelim bunun dışında ruhsal olarak neler yaparsak daha iyi hissedeceğimize; 
Özellikle sevgilisiyle, eşiyle kavga eden, tartışan arkadaşlarıma; düğün fotoğraflarına bakmalarını rica ederim veya gittikleri tatillerin fotogğraflarına ve o ana geri dönmelerini isterim. Fotoğrafa bakıp o ana gittiğinizde yüzünüzde istemsiz bir gülümseme olur ve o guzel anın o güzel günlerin iyi enerjisini, duygusunu yeniden hissetmeye başlarsınız. (Tabii eğer kötü bir düğün ve tatil anınız yok ise) bunu bir 10 dakika bile yapmak iyi gelecektir. Kendinizi sıkkın hissrttiğinizde veya mesela çocuğunuzla çok zorlandığınızda açın doğum fotolarınıza bakın onun o ilk günlerine bakın, sakinleşeceğiniz kesin. 

Bu yıl içersinde Osho'nun en iyi öğrencierinden biri olan Krishna ile meditasyon çalışmasına gitmiştim; meditasyon çalışmasının büyük bölümü sallanmaktı; evet bildiğiniz sallanmak; gözlerimizi kapadık; kollarımızı bacaklarımızı serbest bıraktık ve sallandıkta sallandık, nasıl iyi geldiğini anlatamam, derinden hafifçe meditasyon müziği geliyordu. Hadi açın youtoube'u relaxing music yazın ve sallanın, iyi geldiğini hatta kendiniz kaptırısanız nasıl da gülmeye sesli gülmeye başladığınıza hayret edeceksiniz; dans etmekte aynı etkiyi yapacaktır ama sallanmanın etkisi çok daha fazla. 
Şimdi neden bebeklerin sallanmayı bunca sevdiğini hatta çocuk olduklarında bazen kendi kendine sallanmalarının nedenini daha iyi anlarsınız. Bizler tüm insanlar derinde ne yapması gerektiğini, kendine iyi gelen şeyi bilir, emin olun buna. O yüzden çocukların davranışlarına müdahale etmek yerine, anlayamaya çalışmak bazen anlamayınca kendi haline bırakmak en iyisi. 
Anlamsızca bile olsa garip sesler çıkarmak, bağırmak, hızlı hızlı solumak; bunların titreşimleri insana iyi gelir; boşuna değildir yani aç camı bir çığlık at denmesi, bu aynı zamanda vücuttaki olumsuz enerjinin atılmasına vesiledir. Bakın yine çocukları, bebekleri gözünüzün önüne getirin; fazlasıyla ajite olmuş her çocuk ve bebek çığlık çığlığa ağlar; işte o noktada içiniz rahat olsun bu enerji atma çalışmasıdır, yine bebek & çocuk bunu kendiliğinden bilir ve yapar.
Tüm dünyanın kabul ettiği en ama en olumlu enerji DUA'dır. Duanın enerjisinin üzerine enerji yoktur. Bu yüzden dua etmek önemlidir; dua illa dinsel bir biçimde olmak zorunda değildir üstelik; aman tüten din'le hiç işim olmaz diyorsanız bile dua edin inat etmezseniz etkisini göreceksiniz. 
Sözcüklerin, telkinin gücüne inanmayan var mı? Etkisini görmeyen, iyi sözler, sakinlikle verilen telkinler her zaman işe yarar; kendinizi telkinle sakinleştirmeyi denediniz mi hiç? Kendinize hiç; şimdi iyisin hadi bakalım sakinleştim güzelim gibi cümleler söylediniz mi? hadi hemen söylemeye başlayın; ay size bir gülmemi geliyor bunları söylerken, tamam doğru yoldasınız, gülmenin enerjisini bilmeyen var mı?
Ve nefes; nefesinizin o doğal gücünden yararlanın. Oturun bir yere, yok oturamam derseniz ayakta şöyle tüm kaslarınızın gevşediğini düşünün, spor öncesi hani bacakları, kolları falan sallandırırlar ya, sallayın, çalkalayın hadi bakalım; rahatladı mı kaslar; şimdi gözlerinizi kapayın; sakin ve yavaşça göbeğiniz tamamen şişene kadar nefes alın veeee usulca göğsünüz tamamen inene kadar, karın kaslarınızı hissedene kadar verin nefesinizi. Biliyor musunuz en uzun yaşayan insan ve hayvanlar; ağır ve yavaş nefes alıp verenler, nabzı 70'in altında atanlarmış. 

Şu yukarıda yazıklarımın hepsi meditasyon'dur aslında; meditasyonda sakin kalabilme ve o sakinlik içerisinde kendini, bedenini, ruhunu hissedebilmekten öte değildir. 
Haydi bakalım bayram temizliğine ;)



Hiç yorum yok: